dakvenster fakro

Fakro Dakvensters

Alleen de beste materialen en technologieen worden gebruikt.  Ze zorgen voor uitstekende technische en thermische eigenschappen en garanderen een lange levensduur van de dakvensters.

dakvenster fakro tuimeldakvenster

Tuimeldakvenster

Het tuimeldakvenster is het populairste dakvenster. Door zijn bedieningsgemak en veelzijdigheid wordt dit type dakvenster het meest verkocht.  Dankzij de vele verschillende typen tuimeldakvensters, met elk hun eigen eigenschappen, kan dit type vrijwel overal gebruikt worden.

dakvenster fakro tuimeldakvenster verhoogde tuimelas

Dakvenster met verhoogde tuimelas

Dakvensters met verhoogde tuimelas tuimelen boven het middengedeelte van het dakvenster, waardoor zelfs lange mensen gemakkelijk onder het dakvenster kunnen staan. Het onderste deel van de vleugel dient als tuimelgedeelte en het bovenste deel zorgt voor extra lichtinval.

dakvenster fakro uitzet-tuimeldakvenster

Uitzet-tuimeldakvenster

Het uitzet-tuimeldakvenster is een functioneel ontwerp met een hoog bedieningsgemak. De uitzetfunctie geeft een vergrote doorloopruimte tot aan de rand van het venster en biedt een panoramisch uitzicht. De tuimelfunctie wordt gebruikt om het venster te reinigen en om de buitenzonwering te gebruiken.

Hoog bedieningsgemak

FAKRO dakvensters hebben allemaal een handgreep onderaan. Hierdoor is het heel gemakkelijk om een dakvenster te bedienen. Ook bij hoger geplaatste dakvensters kan het dakvenster eenvoudig geopend worden. De preSelect dakvensters bieden het meest optimale bedieningsgemak. Dankzij de handgreep onderaan en de schuifschakelaar kan dit type dakvenster gemakkelijk bediend worden in de tuimel- én uitzetstand. Dankzij de speciale vergrendeling kan het dakvenster in een stand van 180° (160° bij dakvensters met verhoogde tuimelas) worden geblokkeerd, zodat het venster gemakkelijk gereinigd kan worden.

dakvenster fakro bedieningsgemak
dakvenster fakro energiebesparing

Hoge energiebesparing

In de winter zorgen energiezuinige dakvensters voor voldoende warmte en energiebesparing. Doordat ze zonnestralen toelaten in de ruimte, maar geen warmte weg laten vloeien naar buiten, ontstaat een behaaglijk binnenklimaat. Het passiefhuis dakvenster FTT U8 (VSG) Thermo heeft een U-waarde = 0,58 W/m2 K in combinatie met het extra isolerende EHV-AT Thermo gootstuk. Hiermee is dit dakvenster het warmste dakvenster op de markt, met één beglazingspakket.

Meer natuurlijk licht

De constructie van het FAKRO dakvenster biedt een optimale lichtinval in de ruimte. Doordat het ventilatierooster in het raamkader is verwerkt, hebben FAKRO dakvensters steeds meer glasoppervlak gehad. De proSky dakvensters gaan nog een stapje verder dankzij de grotere hoogtematen. Goede lichtinval zorgt voor een bruikbare ruimte met een aangenaam leefklimaat. Dankzij toepassing van beglazing met uitstekende thermo-isolerende eigenschappen voorkomt uw FAKRO dakvenster onnodige energieverspilling en profiteert u ‘s winters zelfs van de binnenkomende zonnewarmte.

dakvenster fakro natuurlijk licht