Hout is een natuurlijk materiaal

Het is een materiaal dat warm aanvoelt en goed isoleert.

Het is sterk en vormvast , geeft een mooi uitzicht, is vlot bewerkbaar en kan op vele manieren gekleurd worden.  Ideaal dus om ramen en deuren uit te vervaardigen.

De isolerende eigenschappen, de stijfheid en de weersbestendigheid van hout verschillen afhankelijk van de houtsoort.  Onze medewerkers helpen u graag verder om de juiste keuze te maken die het best past bij uw persoonlijk bouwproject.

houten ramen

Houtsoorten

Wij werken standaard met PEFC gecertificeerde spar.

Indien nodig kunnen wij andere houtsoorten met een FSC of een PEFC label voorzien.

houten raam spar

Spar

houten raam den

Den

houten raam lariks

Lariks

houten raam eik

Eik

houten raam sipo

Sipo

houten raam red grandis

Red Grandis

houten raam meranti

Meranti

Afwerking

Lakwerk

Het lakwerk wordt steeds in een standaard RAL kleur uitgevoerd.  Het is tegen meerprijs mogelijk om binnen en buiten een verschillende kleur te hebben.  Het lakwerk wordt voor 10 jaar gegarandeerd naar kleurvastheid en hechting, mits de ramen geregeld en correc worden gereinigd en het lakwerk ieder jaar 1 maal met een aangepast voedend product wordt behandeld.  de gebruikte lallen zijn waterdragend.


Drenking

De drenking gebeurd in een aantal mogelijke standaardkleuren.  Volledig kleurloos drenken is bij de naaldsoorten niet mogelijk.


Bescherming

Bij alle uitvoeringen wordt het hout, voor samenvoeging, 2x gedrenkt om een goede schimmel- en insectenwering te bekomen.

kleuren houten ramen