Dock equipment - efficient laden en lossen

Goederen snel, veilig en efficiënt laden en lossen.

Dit is heel belangrijk voor elk bedrijf en kan verwezenlijkt worden door gebruik te maken van de juiste dock equipement van Hormann.  Voor elke specifieke situatie bestaat er een  laad- en los systeem.
Kwaliteit, gebruiksgemak en veiligheid zijn daarbij de voornaamste eigenschappen.  Voor ieder bedrijf bestaat er een oplossig op maat die wij graag voor u verzorgen.

Dockleveller met scharnierende of telescopische lip.

De docklevellers van Hörmann zijn doordachte oplossingen.

​Zij dienen om het hoogteverschil tussen de laadvloer van de verschillende vrachtwagens en de laadkaaien feilloos te compenseren. Daardoor kan de lading in één enkele horizontale beweging in of uit de vrachtwagen gereden worden.

De robuuste staalconstructie met een platform dat bestand is tegen kromtrekking, compenseert de lastverdeling van de vrachtwagen zonder problemen, zelfs bij ongelijke lading.


De betrouwbare hydraulica, met 2 hydraulische cilinders en een cilinder voor de scharnierende lip, kan alle situaties aan, is gemakkelijk te bedienen en vooral uiterst veilig. Deze docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de hydraulische cilinders. Deze beveiligen de dockleveller bliksemsnel! Dat is belangrijk als een vrachtwagen te vroeg wegrijdt van een platform dat nog belast is.

Dockshelters - Rondom goed beschermd

De dockshelters van Hörmann beschermen de over te laden goederen tegen slechte weersomstandigheden.

Tevens besparen zij energiekosten, voorkomen tocht en het daaraan verbonden ziekteverzuim van personeel. In combinatie met docklevellers zijn dure luifels en perronuitbouw overbodig.

Hörmann dockshelters met flappen passen zich aan alle vrachtwagenafmetingen aan en zijn daardoor universeel bruikbaar. Hoogwaardige boven- en zijflappen, gemonteerd op een verzinkt, indrukbaar frame, garanderen een stabiele, flexibele en scheurvaste constructie.


Flappen en framedelen worden montagevriendelijk gefabriceerd als schroefbare afzonderlijke elementen. Daardoor verloopt ook het vervangen van onderdelen probleemloos en met weinig kosten. Opblaasbare dockshelters en afdichtingen met luchtkussens voor speciale toepassingen vullen het omvangrijke programma aan.

Voorzetsluizen - Voor laden en lossen

Voorzetsluizen worden voor de hal geplaatst.

Dat betekent dat de ruimte in de hal kan benut worden tot aan de buitenmuren. Hörmann voorzetsluizen zijn altijd een goede beslissing als de installatie van binnenperrons in de hallen niet mogelijk is of als er geen onderruimte aan de perrons werd voorzien.

Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding en een laadopening met dockshelter.


Voorzetsluizen zijn vooral aan te bevelen in combinatie met thermisch geïsoleerde industriedeuren van Hörmann voor het lossen en laden van temperatuurgevoelige goederen. Daarbij kunnen vrachtwagens zowel onder een hoek van 90° als zijdelings verschoven onder een scherpe hoek aandocken. Hörmann levert voorzetsluizen als afzonderlijke uitrusting of als rij-installatie.