Hout - Aluminium

The best of both worlds

Bij het hout-aluminium raamsysteem worden er 2 materialen gecombineerd elk met zijn eigen eigenschappen.  Op deze manier bekomen we een product van hoge kwaliteit en een garantie op een lange levensduur.

De houten binnenzijde zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling en tevens een perfecte isolatie.  De buitenzijde van hoogwaardig aluminium  creeert een extra bescherming tegen de weersomstandigheden.

hout-aluminium ramen

Houtsoorten

Wij werken standaard met PEFC gecertificeerde spar.

Indien nodig kunnen wij andere houtsoorten met een FSC of een PEFC label voorzien.

hout kleur spar

Spar

hout kleur den

Den

hout kleur lariks

Lariks

hout kleur eik

Eik

hout kleur sipo

Sipo

hout kleur red grandis

Red Grandis

hout kleur meranti

Meranti

Afwerking

Lakwerk

Het lakwerk wordt steeds in een standaard RAL kleur uitgevoerd.  Het is tegen meerprijs mogelijk om binnen en buiten een verschillende kleur te hebben.  Het lakwerk wordt voor 10 jaar gegarandeerd naar kleurvastheid en hechting, mits de ramen geregeld en correc worden gereinigd en het lakwerk ieder jaar 1 maal met een aangepast voedend product wordt behandeld.  de gebruikte lallen zijn waterdragend.


Drenking

De drenking gebeurd in een aantal mogelijke standaardkleuren.  Volledig kleurloos drenken is bij de naaldsoorten niet mogelijk.


Bescherming

Bij alle uitvoeringen wordt het hout, voor samenvoeging, 2x gedrenkt om een goede schimmel- en insectenwering te bekomen.


Aluminium

Het aluminium is ofwel blank geanodiseerd, ofwel gelakt in een standaard kleur, ofwel gelakt in een standaard structuurlak kleur uit ons gamma.

kleuren houten ramen