Palace XXL schuifwand

Ruimte optimaal benut

De Palace XXL schuifwand is opgebouwd uit een stalen frame voorzien van minimaal 16 mm dikke panelen. De afzonderlijke platen worden door middel van messing en groef aan elkaar verbonden. Aan de uiteinden wordt het paneel voorzien van verticale aluminium profielen met afsluitrubbers en magneetband. Het paneel is zowel onder als boven voorzien van sleeprubbers. Optioneel kan de wand ook met druksloffen zoals in de Palace paneelwanden worden voorzien, om zo hogere geluidsisolatiewaarden te behalen. Een automatische (elektrische) sluiting van deze druksloffen is vaak ook mogelijk. Zelfs volautomatische wanden behoren tot de mogelijkheden.

Excellente akoestische eigenschappen

De bouwwijze van de Palace XXL schuifwand is identiek aan de Palace individuele panelen en daardoor zijn er met de Palace XXL schuifwand gelijksoortige akoestische eigenschappen te behalen. Het grote voordeel van Palace XXL schuifwand ten opzichte van de Palace paneelwanden is het minimaliseren van het aantal voegen en naden. Door dit positieve effect op de geluidisolatie wordt als vuistregel de Palace XXL schuifwand tot Rw 45 met sleeprubbers uitgevoerd, daarboven met druksloffen.

Onderwijs

Middels de T-intersectie lenen de Palace XXL schuifwanden zich enorm goed voor het onderwijs. Grote leeromgevingen kunnen worden opgedeeld in een aantal kleinere ruimtes en met hetzelfde gemak ook weer worden samengevoegd.

Speciale oppervlakte - toepassingen

In de keuze voor het oppervlaktemateriaal zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor magnetisch oppervlaktemateriaal, en zelfs voor materiaal wat geschikt is voor projectie.

Opvallend functioneel

Het bedieningsgemak van de Palace XXL schuifwand is uitzonderlijk goed. De Palace XXL loopt  zeer soepel door de railconstructie.  Ook kan de Palace XXL schuifwand uitgevoerd worden met in de profielen een weggewerkte handgreep, voor als de wand tussen 2 muren opengeschoven wordt.

Extra grote openingen

Door het gemak waarmee u de Palace XXL schuifwand open kunt schuiven, heeft de gebruiker binnen een handomdraai een complete “muur” geopend. Deze grote openingen zijn ideaal voor scholen, maar zeker ook voor ziekenhuizen en verpleeghuizen voor de doorgang van rolstoelen en bedden.