Terrasoverkapping Lapure

Minimalistische terrasoverkapping met screendak.

De stijlvolle en minimalistische Lapure bestaat uit een windvast, zon- en waterwerend screendak dat rust op elegante, discrete aluminium kolommen zonder storende laterale verbinding en verankerd is aan een bestaande gevel.

Wanneer het dak gesloten is, biedt de Lapure beschutting tegen zon, wind en regen. Bij een open dak kan men genieten van de zon terwijl de lichte structuur visueel niet stoort.

Past in elke omgeving en bij elke bouwstijl

Er bestaan twee types van kolommen bij de Lapure; ‘eindkolommen’ met waterafvoer (via zijgeleiders en kolommen, zelfs in halfopen stand). Tevens kan men ‘verschoven kolommen’ kiezen, (met dakoversteek en waterafvoer via waterspuwers, zelfs in halfopen stand). Bij deze laatste komt het dak tot voorbij de kolommen om zo optimaal te kunnen genieten van de beschaduwing. Hierdoor kan men toch genieten van voldoende schaduw, bijvoorbeeld bij een laagstaande zon (installaties aan een westgevel). Een ‘gekoppelde’ versie is ook mogelijk zodat men twee daken perfect naast elkaar kan plaatsen om zo grote afmetingen te overspannen (slechts 1 kolom bij koppeling). Dankzij de brede keuze aan kleuren voor de structuur en doeken past de Lapure in elke omgeving en bij elke bouwstijl.

Lapure Classic Line - Stijlvolle terrasoverkapping met klassieke toets

De lapure terrasoverkapping met waterdicht en lichtdoorlatend dak is nu ook beschikbaar in een "Classic Line" versie.  de kolommen van deze Lapure "Classic Line" zijn voorzien van decoratieve lijnen in het profiel.  daarnaast worden de kolommen afgewerkt met een bolvormig of diamantvormig element wat uitsekend past bij een woning in klassieke of landelijke stijl.